Een Imitatie Zakmes Herkennen

Een Imitatie Zakmes Herkennen

In deze blog laten we je zien hoe je een mes imitatie herkennen kan. Voor dit experiment hebben wij een neppe SOG Kiku XR weten te verkrijgen. Deze hebben we naast onze eigen valide SOG Kiku XR gelegd om de verschillen te laten zien.


Imitatie herkennen door de doos

De eerste verschillen zien we al aan de doos van het mes. Het formaat van de doos van de echte SOG Kiku XR is stukken groter. Ook heeft de doos geen patroon, maar een strak design. Verder valt het op dat er nergens een “made by SOG” label te vinden is op de doos van de imitatie.

Door het handvat

Niet alleen de doosjes verschillen van formaat. De echte SOG Kiku XR is ook een stuk groter van formaat. In het handvat zien we een aantal verschillen. Eén van de grootste verschillen zit hem in de pocket clip. Het originele mes komt met een extra pocket clip geleverd waardoor je ervoor kunt kiezen om het mes aan je linkerzijde te bevestigen. De nagemaakte SOG heeft deze optie niet. De pivot (het scharnier) opening zit bij de echte SOG aan de andere kant van het handvat.

Door het lemmet

Ook door het lemmet kunnen we de imitatie herkennen. Er zit een duidelijk verschil in de dikte van het staal. De originele SOG Kiku XR zijn blad is twee keer zo dik als de copycat. Ook de kwaliteit van het metaal lijkt een stuk minder verfijnd, de lijnen op het blad minder strak en al met al oogt het mes minder scherp. Als laatste is ook de sluiting van het mes niet soepel.

De verschillen zijn dus vrij duidelijk. Ben je een imitatie tegengekomen die moeilijker te onderscheiden is? Laat het ons dan in de reacties weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *