Deze Outdoor Tools Moeten Mee Op Wintersport

Deze Outdoor Tools Moeten Mee Op Wintersport

Na de lange corona tijd mocht ik eindelijk weer op wintersport. Naast mijn enthousiasme om na jaren eindelijk weer van de piste af te kunnen slalommen richting de dichtstbijzijnde après-ski bar was er nog een reden om zin te hebben in deze vakantie. Dit jaar ben ik op pad geweest met een aantal Jaeger Outdoor producten. Zo zijn er nu een aantal producten die ik nooit meer thuis zou laten tijdens een vakantie in de sneeuw. Het leek mij een leuk idee om die producten in deze blog te highlighten.


Op wintersport met de Sea to Summit Sprint Drypack Rugzak

Over producten gesproken die ik nooit meer thuis laat. De Sea to Summit Sprint Drypack Rugzak is licht, sterk en zoals je verwacht compleet waterdicht. Het zal jezelf niet echt opvallen dat je je zorgen maakt over of de inhoud van een tas nat wordt tijdens een wintersportvakantie. Totdat je je daar helemaal geen zorgen meer over hoeft te maken. Ik had niet eens door hoe vaak ik normaliter met een normale tas toch even keek of de ondergrond nat was of niet. Ook deze vakantie betrapte ik mezelf er een aantal keer op dat ik hierop controleerde. Dit om me vervolgens tevreden te realiseren dat dit geen probleem is. Met deze tas kun je in het water springen en zelfs dan zal de inhoud droog blijven. Sneeuw is dus helemaal geen gevaar meer. Dit lijkt mij ook een geruststellende uitkomst tijdens een schaatstocht. Je wilt nog steeds niet in een wak vallen, maar nu alleen omdat dat simpelweg heel erg koud is.

SOL Nood Bivvy

De Sol Nood Bivvy. Dit product heb ik gelukkig niet hoeven te gebruiken. Al voelde het wel goed om te weten dat ik een overlevingszak bij me had. Je weet nooit wanneer je zou wensen dat je het wel bij je had. En het is misschien vreemd, maar ik moet het toegeven. Ik kan al blij worden van het idee dat er iets gebeurd en dat ik op dat moment de “goed voorbereide man” kan zijn. Verder is de zak enorm klein verpakt. Hierdoor is het meenemen van dit product ook geen moeite. Tot mijn verbazing lukte het me de tweede keer al om de zak weer zo op te vouwen dat het in de verpakking paste.

LifeStraw Peak Personal Waterfilter

De LifeStraw Peak Personal is een waterfilter. Het maakt het mogelijk om zoet natuurwater te drinken, omdat het bacteriën en virussen filtert. Het is een bijzonder gevoel om water in de bergen uit een beek te drinken. Zonder filter is dit niet veilig. Vind ik de LifeStraw een noodzaak voor een wintersport vakantie? Nee, maar het heeft mij wel een moment opgeleverd waar ik bij mijn medereizigers kon pochen bij een beek.

Olight I3T EOS

Ik ben van mezelf geen expert in zaklampen. Ik stond er versteld van hoe vel deze zaklamp ondanks zijn formaat was. Deze zaklamp is kleiner dan mijn wijsvinger. Een zaklamp op wintersport? Ja dat kwam wel van pas. De dal piste bestond tijdens mijn vakantie alleen maar uit slechte spuitsneeuw. Toen ik die piste moest pakken nadat ik net te lang in de après-ski bar ben blijven hangen was het prettig om te kunnen zien waar ik skiede.

De BioLite Alpenglow 250 Lantaarn is niet alleen voor wintersport

Ik zal eerlijk zijn. Dit product neem ik mee op iedere vakantie. Niet per sé alleen op wintersport. Hij gaat mee naar het balkon van een hotel of appartement. Hij gaat ook mee in de tent op de camping of op een festival. In de avonden mag hij zelfs mee naar het strand. De BioLite Alpenglow kan zich aanpassen aan iedere sfeer. Het is enorm gezellig, biedt enorm veel verlichting en is een powerbank waar ik mijn telefoon minstens twee keer mee kan opladen.

Al met al was dit een geslaagde en zorgeloze reis. Stuk voor stuk zijn het zorgen waarvan je je soms niet realiseert dat je ze had, totdat je ze wegneemt. Je denkt al snel dat die kleine zorgen gewoon bij wintersport horen. Toch kan het heerlijk zijn wanneer je ze los kan laten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *