Reddingsmiddelen | Ontdek de wereld op een veilige manier

Outdoor reddingsmiddelen zijn essentieel voor iedereen die zich bezighoudt met buitenactiviteiten, kamperen, wintersporten, wandelen of avontuurlijke reizen. Wij hebben middelen van merken als ARVA, Fox Knives, Benchmade, Gerber en SOL. Onderaan de pagina vind je wat informatie ever enkele verschillende soorten reddingsmiddelen.

Filter

Outdoor Reddingsmiddelen

Er zijn verschillende soorten outdoor reddingsmiddelen. Dit zijn de verschillende soorten:

Reddings messen

Reddings messen zijn speciaal ontworpen messen met functies zoals een gekarteld lemmet, glasbreker, gordelsnijder en soms zelfs een fluitje. Ze zijn handig in noodsituaties, zoals autongelukken of noodsituaties tijdens outdoor activiteiten.

Bivakzak

Een overlevings bivvy, kort voor bivakzak, is een compacte, lichtgewicht noodschuilplaats die je warmte vasthoudt. Het is ontworpen als een noodonderkomen om bescherming te bieden tegen de elementen.

EHBO-kits

EHBO-kits bevatten benodigdheden voor het verlenen van eerste hulp in geval van verwondingen of ongelukken. Typische items zijn verband, pleisters, ontsmettingsmiddel, pijnstillers en andere essentiële medische benodigdheden.

Redding schaartjes

Reddings schaartjes, ook bekend als trauma-schaartjes, zijn speciale scharen ontworpen voor het knippen van kleding, verbanden en riemen in noodsituaties. Ze worden vaak gebruikt door hulpverleners en zijn handig bij het snel toegang krijgen tot een verwonding.

Blusdekens

Blusdekens zijn gemaakt van vuurbestendig materiaal en worden gebruikt om kleine branden te doven. Ze kunnen ook worden gebruikt om een persoon wiens kleding in brand staat, in te wikkelen om het vuur te doven.