Vaste messen | Jaeger Outdoor heeft een groot aanbod

Ben je van plan om vaste messen te kopen? Waarom een vast mes? Wat is het verschil met een zakmes? Het begrip vaste mes komt direct uit de engelse taal. In het engels noem je het een ‘fixed blade”. Dit soort messen zijn dus niet inklapbaar zoals bij een zakmes. Echter zijn zakmessen vaak hol aan de binnenkant. Vaste messen zijn dit niet. Hierdoor zijn vaste messen over het algemeen geschikter voor klussen waar meer kracht gezet moet worden. Deze messen zijn prachtige verzamelobjecten omdat er veel verschillende soorten vaste messen zijn. Vaste messen worden veel gebruikt voor survival, jacht, kamperen en zelfs voor militaire doeleinden. Bij Jaeger Outdoor hebben we een groot aanbod met topmerken als CRKT, Gerber, Valhal Outdoor en Victorinox.

Filter

Je wilt vaste messen kopen?

Wil je vaste messen kopen? Voor welke doeleinden kan ik een vast mes gebruiken? We informeren je over de doeleinden en onze merken.

Kracht

Het voordeel van een vast mes over een zakmes is dat een zakmes vaak hol is van binnen. Het staal van een vast mes loopt door in de hendel. Hierdoor zijn vaste messen vaak geschikter voor klussen waar kracht gezet moet worden. Vaste messen worden veel gebruikt voor survival, jacht, kamperen en zelfs voor militaire doeleinden.

Verzamelen

Deze messen zijn prachtige verzamelobjecten omdat er veel verschillende soorten vaste messen zijn.

Koken

Slim ontworpen vaste koksmessen hebben als doeleinde om praktisch en draagbaar zowel groenten als vlees te snijden.

CRKT

CRKT is opgericht door Rod Bremer. Hij werkte lange tijd voor andere messenmerken voordat hij besloot zelf messen te gaan maken. CRKT staat bekend om hun functionaliteit met oog voor detail. De messen voelen handgemaakt.

Gerber

Gerber is een Amerikaans merk dat opgericht is in 1939. De messen van Gerber worden gebruikt door soldaten, jagers en als every day carry (EDC) optie.

Victorinox

Dit Zwitserse merk is officieel opgericht in 1897 door Karl Elsener. Victorinox garandeert dat ze altijd gaan voor de hoogste kwaliteit. Deze kwaliteit zorgt ervoor dat Victorinox de leider is in Zwitserse messen in Zwitserland en de rest van de wereld.

Valhal Outdoor

Valhal Outdoor specialiseert zich in het outdoor kookwaar. De Valhal Outdoor Hakmes is een stoer Viking mes. Het lemmet is van RVS en 18cm lang, het mes heeft een houten handvat en op het lemmet staat het Valhal Outdoor logo. Het is een geweldig mes om zowel groenten als vlees mee te snijden.