Vuurstarters en Aanstekers | Creëer overal warmte

Outdoor vuurstarters en aanstekers zijn essentiële hulpmiddelen voor avonturiers, kampeerders en liefhebbers van buitenactiviteiten. Wij hebben vuurstarters van merken als Light My Fire, Exotac, Njord, SOL en UCO. Er zijn verschillende soorten vuurstarters. Die beschrijven we onderaan de pagina.

Filter

Vuurstarters en Aanstekers

Er zijn verschillende soorten outdoor vuurstarters en aanstekers. Dit zijn de verschillende soorten:

Waterdichte lucifers

Speciaal ontworpen om waterbestendig te zijn, wat ze ideaal maakt voor gebruik buitenshuis, zelfs in vochtige omstandigheden. Deze lucifers hebben vaak een speciale coating die voorkomt dat ze nat worden.

Stormaanstekers

Deze aanstekers zijn gebouwd om bestand te zijn tegen winderige omstandigheden. Ze hebben meestal een krachtige vlam die moeilijker te doven is in vergelijking met standaard aanstekers.

Firestarterblokken

Compacte blokken gemaakt van materialen zoals geperste houtvezels, was of andere brandbare stoffen. Ze zijn handig om een vuur snel en efficiënt te starten. Sommige bevatten zelfs brandversnellers.

Magnesiumsticks

Deze zijn samengesteld uit magnesium en een ander materiaal, vaak ferrocerium. Door met een mes over het magnesium te schrapen, wordt er vonken geproduceerd die het magnesium ontsteken, waardoor je snel vuur kunt maken.

Gas-aanstekers

Gewone gasaanstekers kunnen ook geschikt zijn voor outdooractiviteiten, maar het is belangrijk om er een te kiezen die goed werkt in winderige omstandigheden.